Jeg troede det var løgn.... Sweater til kr. 3000,00...

oprettet d.

Jeg er faktisk målløs:

En striktrøje / sweater til kr. 3000,00

 

Vi var til familiekomsammen og min snak med de unge faldt på en strikket trøje, som den ene virkelig ønskede sig. Jeg så et foto af den og tilbød hende at strikke den. Jeg kendte ikke mærket Hun omtalte, men det kom jeg til dagen efter, da hun sendte nogle links til mig, så jeg kunne se trøjen fra flere vinkler. Jeg fik også et link til bloggeren Christina Dueholm, som også var vild med trøjen med hulmønster og bølger på ærmerne. Bloggeren havde også et link til en nordmand, som har lavet en strikkeopskrift til den omtalte trøje, så blev det jo nemmere for mig at strikke trøjen. 

 

Men jeg tænker stadig på prisen for den originale trøje og hvem vil betale den vanvittige pris? Samtidig tænker jeg på, at det er en skam, at man ikke lærer håndarbejdets kunst i folkeskolen mere. Nu lyder jeg gammel, det ved jeg godt, men da jeg gik i skole.... vi lærte de grundlæggende teknikker indenfor strik, hækling, håndsyning, brodering, tegning af mønstre og syning på maskine. Og mange mødre lærte heller ikke deres kunnen videre til deres børn, måske fordi de ikke havde tid pga arbejde. Men heldigvis har vi i dag youtube, som har mange gode videoer også til fx strik, så fat endelig pindene hvis du har lysten, man kan få en masse hjælp rundt omkring på nettet eller fx på det lokale bibliotek. Og tøv ikke, for du kan godt lære det, hvis du har lysten.

 

Jeg kan forstå på de unge, at det i dag faktisk er prestige i at have en hjemmestrikket trøje fremfor en købt. Det synes jeg faktisk er en kanon udvikling og det synes jeg politikerne og skolen skulle følge op på, det kunne jo være med til at afbøde manglen på håndværkere i samfundet i fremtiden, hvis interessen er vagt og der igen bliver prestige i håndens arbejde. 

 

Mange unge oplever også at deres hverdag er meget stressfyldt og kravene er store, men her kunne strikkepindene og garnet være en stor hjælp til at komme ned igen - forskningen har vist i flere studier at have en gavnlig effekt mod stress og depression.

 

Men tilbage til trøjen. Jeg har lavet nogle notater, så opskriften bliver lidt nemmere. Selve opskriften kan du købe her. Jeg har strikket trøjen i størrelse S i dobbelt Angora Mohair garn. Vi har lavet en garnpakke med garn, rundpinde og noterne. Du kan købe garnpakken her til kun kr. 99.00

 

Mit bud på en homemade Mode sweater på en smuk model:

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar