Min historier og mine erfaringer

Min historie:

Kender du følelsen af at have begrænset frihed 

og pludselig slipper man fri??

 

Jeg tror rigtig mange kender den følelse, hvis de har være frihedsberøvet og fx siddet i fængsel. Mit fængsel har været min egen krop med diverse sygdomme bla. KOL med nedsat lungefunktion, som gør at min gangdistance er meget begrænset og at jeg bliver forpustet og hiver efter vejret af ingenting. Det har gjort at jeg hver gang jeg skal noget, skal der undersøges om der er langt til parkering - jeg har handicapparkeringsskilt, men der kan alligevel godt være langt. Er der trapper og ingen elevator, er det ikke et sted for mig og sådan kan jeg blive ved.. Men der er også sådan noget som en shoppetur på strøget, en tur i Bilka eller Ikea - det holdte jeg meget af før i tiden, men i dag bliver det ikke til noget, hvis det ikke er absolut nødvendig, det meste bliver købt på nettet, for det kræver ikke så meget fysisk af mig. Jeg har også altid holdt af en tur i Tivoli eller Tivoli Friheden, jeg synes det er så hyggeligt at gå rundt og kigge, men det er efterhånden meget længe siden, jeg har været der. Men mine begrænsninger begrænser jo også min mands frihed, da vi bedst kan lide at følges ad - den følelse af at begrænse andre, er absolut ikke rar...

Jeg kunne fortsætte med eksempler...

 

MEN jeg vil hellere fortælle om min løsningsmulighed til en del af problemet:

 

En foldbar scooter også kaldes en mobil elscooter

 

Den har givet mig en mega frihed, lyst og overskud til fx at:

 

Jeg “går” tur og får frisk luft og kigger på årstiderne - det er simpelthed en skøn følelse af frihed og frisk luft i håret og selv bakker har jeg besteget.

En “gåtur” ved Vesterhavet og frisk luft i lungerne - der er virkelig god luft indeholdende salt der ude.

En shoppingtur med min mand - en dejlig følelse igen at kunne følges ad og se og mærke på tingene inden vi køber.

“Gå” ned og bestille rundstykker i receptionen (har lige været på ferie) - jeg kunne klare mig selv.

Og jeg kan fortsætte....

 

Men det er vigtig for mig, at jeg selv kan:

 

Klappe e-scooteren sammen og folde den ud igen

Løfte e-scooteren ind og ud af bilen

Starte og køre den uden for megen træning

Sætte batteriet til ladning o.lign.

 

Og da jeg ikke hører til de mindste piger, skal den selvfølgelig også have en høj max lasteevne.